Arla Lactofree®

ARLA LACTOFREE®

Nietolerancja laktozy jest zaburzeniem trawienia, w którym organizm wytwarza za mało enzymu laktazy lub nie wytwarza go wcale. Enzym ten jest niezbędny do prawidłowego rozkładu laktozy (cukru obecnego w mleku i innych produktach nabiałowych). 
W przypadku nietolerancji laktozy spożycie produktów jej zawierających prowadzi do wzdęć i bólów brzucha. 

Obecnie na polskim rynku występuje duża ilość produktów roślinnych (np. produkty sojowe) skierowana między innymi do osób z nietolerancją laktozy. Niestety produkty te nie zastąpią w pełni pełnowartościowych produktów mlecznych. Produkty Arla Lactofree®, umożliwiają spożywanie przetworów mlecznych bez żadnych konsekwencji. Są całkowicie wolne od laktozy, czyli bezpieczne dla osób z nietolerancją.

Mamy do zaoferowania jedną z najszerszych ofert produktów bez laktozy. 
W naszym portfolio znajdą Państwo:
- Mleko UHT 1,5% oraz 3,5%,
- Miks tłuszczowy do smarowania,
- Serek kremowy do smarowania,
- Cheddar

Arla Lactofree® Wszystkie produkty Arla Lactofree®