Sery

Castello Ser pleśniowy Danablu 50+ 100 g

Ser pleśniowy Danablu 50+ 100 g
Sery

Castello Ser pleśniowy Danablu 50+ 100 g

Stanowczy i wyrazisty, słonawy smak połączony z intensywnym aromatem sera pleśniowego. Wytwarzany na bazie naturalnych składników. Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie. Castello® to bogactwo smaku i aromatu, które wydobyć można na wiele sposobów i przy rozmaitych okazjach. Eleganckie koreczki koktajlowe na elitarnym przyjęciu, pikantne ciasteczka serowe podawane do drinków czy aromatyczne naleśniki z rukolą i stopionym Castello® to tylko kilka możliwości, które daje ten wyśmienity ser. Warto podkreślić, iż sery te wyśmienicie nadają się do potraw na gorąco – takich jak sosy, dipy, makarony, a także zapiekane dania. Każdej potrawie nadadzą wyrazistości smaku i aromatu. Sery Castello® Danish Blue to ekskluzywna kompozycja szlachetnych, duńskich serów z przerostem niebieskiej pleśni produkowanych w oparciu o unikalną, starannie dobraną recepturę wypracowaną przez ponad 70 lat tradycji. Te oryginalne duńskie sery charakteryzują się mocnym, słonym smakiem oraz specyficznym zapachem, charakterystycznym dla wszystkich serów pleśniowych. Stanowią niebywałą propozycję dla wyrafinowanych smakoszy. Ponadto sery Castello® Danish Blue o gramaturze 100 g posiadają nowe, unikatowe i jedyne na polskim rynku opakowanie pozwalające na wielokrotne otwieranie i zamykanie oraz umożliwiające efektowną ekspozycję produktu na stole i serwowanie go wprost z opakowania.

Wartość odżywcza (w 100 g):

Wartość energetyczna (w 100 g) 1415 kJ/341 kcal, Tłuszcz 29 g ;w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g, Węglowodany 0,5 g ;w tym cukry 0,5 g, Białko 20 g, Sól 3,3 g

Skład:

Mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka i lipaza mikrobiologiczna, kultury pleśniowe, stabilizator: chlorek wapnia.

Castello Wszystkie produkty Castello
Pokaż więcej