Bagietka z orzechami laskowymi, gruszką i serkiem kremowym

Bagietka z orzechami laskowymi, gruszką i serkiem kremowym

 

Składniki (4 porcje)
200 g (1 opakowanie) Arla Serka Kremowego z Ananasem. 1 bagietka, 2 dojrzałe, jędrne gruszki 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 25 g posiekanych orzechów laskowych 

Czas przygotowania
15 minut 

Sposób przygotowania
Bagietkę przekrój na pół i podziel. Na uzyskanych w ten sposób czterech kawałkach bagietki rozsmaruj Arla Serek Kremowy z Ananasem. Gruszki pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny. Rozłóż plasterki gruszki na serku i udekoruj orzechami laskowymi.

Nasze wskazówki
Po podzieleniu bagietki, a przed posmarowaniem jej Arla Serkiem Kremowym z Ananasem podgrzej ją w tosterze. Potrawa idealna na poobiedni deser lub zdrową popołudniową przekąskę.