Apetina® Mozzarella w wiórkach to wszechstronny produkt, który może być używany jako składnik wielu dań. Niezastąpiona do zapiekanych dań kuchni włoskiej, takich jak: pizza, lasagne i makarony. Wzbogaca smak potraw i ułatwia ich przygotowanie. Produkowana z wysokiej jakości mleka i przy użyciu technologii charakterystycznej dla produkcji włoskiej mozzarelli do pizzy.
Wartość odżywcza (w 100 g):
Energia 1249 kJ/300 kcal, Tłuszcz 21 g ;w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g, Węglowodany 2,3 g ;w tym cukry 1 g, Białko 24 g, Sól 1,4 g
Skład:
mleko pasteryzowane, skrobia ziemniaczana, podpuszczka mikrobiologiczna (zapobiega sklejaniu się wiórek), sól kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna.
Przechowywanie
Temp przechowywania: +2 - +8°C
Alergeny:
Mleko, kultury bakterii kwasu mlekowego