Arla® Apetina Mozzarella 200g
Apetina® Mozzarella w wiórkach to wszechstronny produkt, który może być używany jako składnik wielu dań. Niezastąpiona do zapiekanych dań kuchni włoskiej, takich jak: pizza, lasagne i makarony. Wzbogaca smak potraw i ułatwia ich przygotowanie. Produkowana z wysokiej jakości mleka i przy użyciu technologii charakterystycznej dla produkcji włoskiej mozzarelli do pizzy.
Wartości odżywcze
Składniki
mleko pasteryzowane, skrobia ziemniaczana, podpuszczka mikrobiologiczna (zapobiega sklejaniu się wiórek), sól kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna.
Alergeny
Mleko, kultury bakterii kwasu mlekowego
Wartości odżywcze
|
Energia
w 100 g
1249 kJ / 300 kcal
|
|
Tłuszcz
w 100 g
21 g
|
|
;w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w 100 g
14 g
|
|
Węglowodany
w 100 g
2,3 g
|
|
;w tym cukry
w 100 g
1 g
|
|
Białko
w 100 g
24 g
|
|
Sól
w 100 g
1,4 g
|
Przechowywanie
Temp przechowywania: +2 - +8°C