Arla® Apetina Mozzarella 200g

Arla® Apetina Mozzarella 200g

Apetina® Mozzarella w wiórkach to wszechstronny produkt, który może być używany jako składnik wielu dań. Niezastąpiona do zapiekanych dań kuchni włoskiej, takich jak: pizza, lasagne i makarony. Wzbogaca smak potraw i ułatwia ich przygotowanie. Produkowana z wysokiej jakości mleka i przy użyciu technologii charakterystycznej dla produkcji włoskiej mozzarelli do pizzy.

Wartości odżywcze

Składniki

mleko pasteryzowane, skrobia ziemniaczana, podpuszczka mikrobiologiczna (zapobiega sklejaniu się wiórek), sól kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna.

Alergeny

Mleko, kultury bakterii kwasu mlekowego

Wartości odżywcze

Energia
w 100 g 1249 kJ / 300 kcal
Tłuszcz
w 100 g 21 g
;w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w 100 g 14 g
Węglowodany
w 100 g 2,3 g
;w tym cukry
w 100 g 1 g
Białko
w 100 g 24 g
Sól
w 100 g 1,4 g

Przechowywanie

Temp przechowywania: +2 - +8°C