Lurpak Masło Lekko Solone 200 g
Legendarny, subtelny i świeży smak Masła Lekko Solonego LURPAK® powstaje ze świeżej śmietanki z dodatkiem odrobiny soli. Jest to połączenie doskonałe, o czym wie każdy, kto spróbował to masło ze świeżym wiejskim chlebem, jajecznicą, pieczonymi ziemniakami czy duszonymi warzywami, na których dosłownie się rozpływa. Grzanki bez niego po prostu nie smakują, podobnie inne potrawy.
LURPAK® Masło Lekko Solone znakomicie podkreśla smak wszelkich gorących dań.
Wartości odżywcze
Składniki
śmietanka (z mleka), kultury bakterii kwasu mlekowego, sól (1.2%).
Wartości odżywcze
|
Energia
w 100 g
3038 kJ / 739 kcal
|
|
Tłuszcz
w 100 g
82 g
|
|
;w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w 100 g
52 g
|
|
Węglowodany
w 100 g
0,7 g
|
|
;w tym cukry
w 100 g
0,7 g
|
|
Białko
w 100 g
0,6 g
|
|
Sól
w 100 g
1,2 g
|