Bagietka z orzechami laskowymi, gruszką i serkiem kremowym

15 min
Bagietka z orzechami laskowymi, gruszką i serkiem kremowym

  • Arla
  • Przepisy
  • Bagietka z orzechami laskowymi, gruszką i serkiem kremowym

Składniki

Arla® Serek kremowy z Ananasem (1 opakowanie)
200 g
Bagietka
1
Dojrzałe, jędrne gruszki
2
Świeżo wyciśniętego soku z cytryny
2 łyżki
Posiekanych orzechów laskowych
25 g

Instrukcje

  • Bagietkę przekrój na pół i podziel.
  • Na uzyskanych w ten sposób czterech kawałkach bagietki rozsmaruj Arla Serek Kremowy z Ananasem.
  • Gruszki pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.
  • Rozłóż plasterki gruszki na serku i udekoruj orzechami laskowymi.
Smacznego!

Po podzieleniu bagietki, a przed posmarowaniem jej Arla Serkiem Kremowym z Ananasem podgrzej ją w tosterze.

Potrawa idealna na poobiedni deser lub zdrową popołudniową przekąskę.

https://www.arla.pl/przepisy-/bagietka-z-orzechami-laskowymi-gruszka-i-serkiem-kremowym/