Wyśmienite burgery ze świeżymi składnikami i naturalnie pysznym smakiem świeżego serka kremowego Arla .
Składniki (2 porcje)
Bułki burgerowe
3 marchewki
20 g soku z cytryny
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
2 łyżki brązowego cukru
3 łyżki białego kremu balsamicznego
1 średni pomidor, drobno pokrojony
1 łyżka świeżej bazylii, drobno posiekanej
2 łyżki oliwy z oliwek
200 g serka kremowego Arla Natural
50 g rukoli
Burgery
1 kg filetu z łososia bez ości
3 łyżeczki bazyliowego sosu pesto
2 białka jaj
100 g bułki tartej
1 cebula, drobno posiekana
Sól
Świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania
- Na desce do krojenia ostrym nożem drobno posiekaj łososia i umieść go w misce.
- Dodaj pesto, białka jaj, bułkę tartą, posiekaną cebulę, sól i świeżo zmielony pieprz.
- Dobrze zagnieć, uformuj 4 kotlety i odstaw je pod przykryciem do lodówki na około 20 minut.
- W międzyczasie umieść sok z cytryny, posiekany czosnek, brązowy cukier, biały krem balsamiczny, sól i świeżo zmielony pieprz w misce i dobrze wymieszaj.
- Marchew zetrzyj na grubej tarce, włóż do miski z marynatą z cytryny i brązowego cukru, a następnie dobrze wymieszaj.
- W małej misce umieść pokrojone pomidory z posiekaną świeżą bazylią, 2