Ciasteczka marchewkowe z serkiem kremowym Arla Natural
Ciasteczka marchewkowe szefa kuchni Maria Sandovala z serkiem Arla Natural to smaczny i kreatywny sposób na rozkoszowanie się klasycznym smakiem ciasta marchewkowego w bardziej poręcznej formie. Są nie tylko pyszne, ale także i zdrowe. Marchewki stanowią znane źródło witamin i przeciwutleniaczy, co czyni te ciasteczka zarówno atrakcyjną, jak i pożywną przekąską. Ponadto nasz serek Arla Natural jest wytwarzany z wyselekcjonowanych składników i bez sztucznych dodatków, co gwarantuje najwyższą jakość produktu.
Składniki
|
Brązowego cukru
|
255 g |
|---|---|
|
Cukru
|
255 g |
|
Masła Lurpak®
|
200 g |
|
Jajka
|
2 |
|
Miodu
|
5 g |
|
Ekstraktu waniliowego
|
2 g |
|
Mąki
|
200 g |
|
Drożdży
|
3 g |
|
Sody oczyszczone
|
3 g |
|
Soli
|
2 g |
|
Cynamony
|
4 g |
|
Gałki muszkatołowe
|
2 g |
Nadzienie
|
Startej marchewki
|
2 g |
|---|---|
|
Arla® Serek kremowy Arla Natural
|
200 g |
|
Cukru pudru
|
200 g |
|
Masła Lurpak®
|
250 g |
Instrukcje
Zetrzyj marchewki na tarce z drobnymi oczkami, aby równomiernie połączyły się z ciastem.
Po starciu marchewek umieść je w durszlaku i delikatnie odciśnij, aby usunąć nadmiar wilgoci. Dzięki temu ciasto nie będzie zbyt rzadkie, a ciasteczka nie staną się ciężkie.
Możesz poeksperymentować z różnymi rozmiarami ciastek, używając gałki do lodów lub dostosowując wielkość porcji rękami.