Sałatka z krewetkami i chlebkiem pita

 

Składniki (4 porcje)
200 g (1 opakowanie) serka kremowego Arla z Ziołami i Przyprawami
200 g krewetek (świeżych lub rozmrożonych)
75 g posiekanego selera
1 łyżka drobno posiekanego świeżego koperku
2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1/2 łyżki soli
Świeżo zmielony pieprz
4 pełnoziarniste chlebki pita

Czas przygotowania
30 minut

Sposób przygotowania

  1. Pozwól krewetkom dobrze odcieknąć z wody, a następnie pokrój je na duże kawałki. 
  2. Wymieszaj serek kremowy z krewetkami, selerem, koperkiem, cytryną, solą i pieprzem. Dopraw do smaku.
  3. Podgrzej chlebek pita (np. w tosterze) i przekrój go. 
  4. Sałatkę z krewetkami umieść w małej misce.

Nasze wskazówki
Sałatkę z krewetkami można też włożyć do środka chlebka pita i umieścić w pudełku śniadaniowym.
Możesz ją również podać na grzankach i wykorzystać jako przystawkę.