Babeczki z bekonem i serem cheddar
40 min
Zapoznaj się z naszym przepisem na babeczki z bekonem i serem cheddar. Oto idealne połączenie słonego smaku bekonu i kremowego cheddara. Szukasz czegoś smakowitego do pudełka z drugim śniadaniem? Proponowane wytrawne babeczki są świetne zarówno na ciepło, jak i zimno. Można upiec większą ich ilość i zamrozić, aby zawsze mieć pod ręką coś dobrego na śniadanie lub lunch.
Składniki
|
Bekonu
|
150 g |
|---|---|
|
Mleka
|
200 ml |
|
Jajka
|
2 |
|
Mąki
|
ok. 1½ szklanka |
|
Cukier
|
1 łyżeczka |
|
Proszek do pieczenia
|
1 łyżeczka |
|
Sól
|
½ łyżeczka |
|
Cukinia (ok. 200ml startej)
|
½ |
| 150 g |
Twist
|
Wybieraj różne rodzaje mąki, zależnie od upodobań, stosując mieszankę mąki białej, z pełnego przemiału lub nawet bezglutenowej.
|
|---|
Porcja
|
Babeczki możesz podawać bez dodatków lub z zieloną sałatą.
|
|---|
Instrukcje