Indyjski dal
30 min
Chcesz wiedzieć, jak przygotować smakowity indyjski dal? Nasz przepis pozwoli Ci odkryć tajniki tej aromatycznej potrawy. Poznaj szczegóły tutaj!
Składniki
|
Czerwonej soczewicy
|
300 ml |
|---|---|
|
Duże cebule - pokrojone
|
2 |
|
Ząbki czosnku
|
4 |
|
Świeże czerwone papryczki chilli
|
2 |
|
Pomidor
|
1 puszka |
|
Świeżego szpinaku
|
100 g |
|
Suszonych daty - drobno pokrojonych
|
6 |
|
Mleka kokosowego
|
100 ml |
|
Wody
|
700 ml |
|
Kminu rzymskiego
|
2 łyżeczki |
|
Kurkuma
|
1 łyżeczka |
|
Cynamon
|
½ łyżeczka |
|
Oleje
|
2 łyżki |
|
Sole
|
2 łyżeczki |
Twist
|
Dal można urozmaicić właściwie wszystkim, choćby kawałkami kurczaka czy odrobiną crème fraîche.
|
|---|
Porcja
|
Podawaj z pokruszonym białym serem i ciepłym pieczywem.
|
|---|
Instrukcje