Jesienna pizza
2 h 25 min
Przełam rutynę i wypróbuj jesienną wersję pizzy z dynią piżmową, grzybami i sosem z białego sera.
Składniki
|
Mąki żytniej
|
225 g |
|---|---|
|
Mąki pszenne
|
175 g |
|
Drożdże
|
15 g |
|
Oliwa z oliwek
|
1 łyżka |
|
Wody
|
250 ml |
|
Cukier
|
½ łyżeczka |
|
Sól
|
1 łyżeczka |
| 400 g | |
|
Oliwy z oliwek
|
4 łyżki |
|
Mleka
|
6 łyżki |
|
Ząbek czosnek
|
1 |
|
Dyni piżmowej
|
120 g |
|
Grzyby
|
120 g |
|
Salami (kiełbasy w stylu chorizo)
|
150 g |
|
Rozmarynu
|
10 g |
|
Świeże bazylie
|
10 g |
|
Czarny pieprz
|
Twist
|
Biały ser dodaje bogatego, serowego smaku, który znakomicie. Sprawdza się znakomicie jako baza do sosu do pizzy, zastępując w ten sposób tradycyjny sos pomidorowy.
|
|---|
Porcja
|
Zioła dodawaj tuż przed podaniem, aby były świeże i nie straciły aromatu.
|
|---|
Instrukcje