Pierogi ravioli
                                
                                    1 h
                                
                        
                     
    Pierogi à la ravioli - polska klasyka w nowej odsłonie. Tradycyjny farsz ziemniaczany w nowej wersji z pokruszonym serem Apetina, zamknięty w formie ravioli i podawany z gęstym, kremowym sosem pomidorowym.
Składniki
Ciasto makaronowe
| 
                                            
                                                Mąki
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Jajka
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Mąka z pszenicy durum do wałkowania ciasta
                                            
                                     | 
Nadzienie
| 
                                            
                                                Obranych i pokrojonych ziemniaki do pieczenia
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Obrana i drobno posiekana cebula
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Oliwy z oliwek
                                            
                                     | 3 łyżki | 
| 200 g | |
| 
                                            
                                                Sól i pieprz
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Spora szczypta gałki muszkatołowa
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Posiekane liście świeża bazylia (opcjonalnie)
                                            
                                     | 
Sos pomidorowy
| 
                                            
                                                Sos pomidorowy (400 g)
                                            
                                     | 1 puszka | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Posiekany ząbek czosnek
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Oliwa z oliwek
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Płatek chili
                                            
                                     | ½ łyżeczka | 
| 
                                            
                                                Suszonego oregano
                                            
                                     | 1 łyżka | 
| 
                                            
                                                Sól i pieprz
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Szczypta cukry
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Świeża bazylia (opcjonalnie)
                                            
                                     | 
Instrukcje
