Pierogi ravioli
1 h
Pierogi à la ravioli - polska klasyka w nowej odsłonie. Tradycyjny farsz ziemniaczany w nowej wersji z pokruszonym serem Apetina, zamknięty w formie ravioli i podawany z gęstym, kremowym sosem pomidorowym.
Składniki
Ciasto makaronowe
|
Mąki
|
400 g |
|---|---|
|
Jajka
|
4 |
|
Mąka z pszenicy durum do wałkowania ciasta
|
Nadzienie
|
Obranych i pokrojonych ziemniaki do pieczenia
|
500 g |
|---|---|
|
Obrana i drobno posiekana cebula
|
1 |
|
Oliwy z oliwek
|
3 łyżki |
| 200 g | |
|
Sól i pieprz
|
|
|
Spora szczypta gałki muszkatołowa
|
|
|
Posiekane liście świeża bazylia (opcjonalnie)
|
Sos pomidorowy
|
Sos pomidorowy (400 g)
|
1 puszka |
|---|---|
|
Posiekany ząbek czosnek
|
1 |
|
Oliwa z oliwek
|
½ dl |
|
Płatek chili
|
½ łyżeczka |
|
Suszonego oregano
|
1 łyżka |
|
Sól i pieprz
|
|
|
Szczypta cukry
|
|
|
Świeża bazylia (opcjonalnie)
|
Instrukcje