Sałatka po meksykańsku z czarną fasolą, limonką i serem Apetina Mango & Chilli
15 min
Sałatka, która cieszy oko i podniebienie. Dzięki niej życie nabierze zarówno koloru, jak i smaku. PS Jest też szybka i łatwa w wykonaniu! Jak tu jej nie kochać?
Składniki
|
Ogórki z usuniętymi nasionami, pokrojonego na kawałki o kształcie półksiężyca
|
250 g |
|---|---|
|
Ananasa pokrojonego na małe kawałki (opcjonalnie – gril-lowanego)
|
250 g |
|
Pomidory koktajlowe przekrojonych na pół – użyj różnych, aby sałatka była kolorowa
|
250 g |
|
Czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki
|
1 |
|
Gotowanej czarnej fasole
|
250 g |
|
Limonka
|
Sok i skórka z 1 |
|
Sól
|
1 łyżeczka |
|
Świeżo zmielony czarny pieprz
|
Topping
|
Grubo posiekanych orzeszków ziemnych
|
|
|---|---|
|
Apetina® Snack Mango Chili 100 g
|
1 |
|
Garść świeżej kolendra
|
Twist
|
Sałatkę podawaj z tacosami lub nachosami, guacamole i/lub szarpanym kurczakiem albo fal-afelami.
|
|---|
Instrukcje