Sałatka z krewetkami i chlebkiem pita

30 min
Sałatka z krewetkami i chlebkiem pita

Składniki

Arla® Serek kremowy z Ziołami i Przyprawami (1 opakowanie)
200 g
Krewetek (świeżych lub rozmrożonych)
200 g
Posiekanego selera
75 g
Drobno posiekanego świeżego koperku
1 łyżka
Świeżo wyciśniętego soku z cytryny
2 łyżeczki
Soli
½ łyżka
Świeżo zmielony pieprz
Pełnoziarniste chlebki pita
4

Instrukcje

  • Pozwól krewetkom dobrze odcieknąć z wody, a następnie pokrój je na duże kawałki.
  • Wymieszaj serek kremowy z krewetkami, selerem, koperkiem, cytryną, solą i pieprzem. Dopraw do smaku.
  • Podgrzej chlebek pita (np. w tosterze) i przekrój go.
  • Sałatkę z krewetkami umieść w małej misce.
Smacznego!

Sałatkę z krewetkami można też włożyć do środka chlebka pita i umieścić w pudełku śniadaniowym.

Możesz ją również podać na grzankach i wykorzystać jako przystawkę.

https://www.arla.pl/przepisy-/salatka-z-krewetkami-i-chlebkiem-pita/