Zdrowsi ludzie

Zdrowie oraz właściwe odżywianie

Według Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa oraz Światowej Organizacji Zdrowia nabiał może być częścią zrównoważonej diety.

Biorąc to pod uwagę, dokładamy wszelkich starań, aby uczynić ją jeszcze bardziej zrównoważoną, poprzez wytwarzanie produktów, które zachowują swoje właściwości zdrowotne i bogaty profil żywieniowy, przy jednoczesnym zmniejszeniu wpływu procesu ich wytwarzania na środowisko.

Działania, które podjęliśmy, by wesprzeć zdrowie naszych konsumentów

Zdrowsi ludzie

Nie będziemy wam słodzić!

W trosce o wasze zdrowie obniżyliśmy zawartość cukru w naszych produktach na bazie mleka i przekonaliśmy się, że są one strzałem w dziesiątkę! W Danii nasze delikatne mleko czekoladowe Matilde o obniżonej o 30% zawartości cukru było kupowane o 25% chętniej niż oryginalny wariant. To umacnia nas w przekonaniu, że każdy woli postawić na zdrowie, jeśli ma taką możliwość.

Nie będziemy wam słodzić!
Zdrowsi ludzie

Po prostu jogurt i owoce, nic więcej

Zmotywowani naszą pasją do tworzenia zdrowych produktów i eliminowania zbędnych składników stworzyliśmy jogurt Arla Bio ONLY, który zawiera wyłącznie dwa składniki: jogurt naturalny (75%) oraz owoce (25%). Nie znajdziecie w nim ani grama dodatkowego cukru, a jego słodycz pochodzi wyłącznie z naturalnych cukrów obecnych w mleku i owocach.

Po prostu jogurt i owoce, nic więcej
Zdrowsi ludzie

Arla Food for Health Research w trosce o diabetyków typu 2

Arla Food for Health Research to projekt współpracy w sektorze prywatnym i publicznym pomiędzy Arla Foods, Arla Foods Ingredients, Uniwersytetem w Kopenhadze i Uniwersytetem w Aarhus, stworzony w 2015 roku. Zajmuje się on prowadzeniem badań nad wpływem nabiału i jego składników na zdrowie w obszarze leczenia i/lub zapobiegania zespołowi metabolicznemu i niedożywieniu oraz wzmacniania obrony/odpowiedzi immunologicznej organizmu.

Arla Food for Health Research w trosce o diabetyków typu 2

Nasz globalny cel

  • Do 2025 r. stopniowo zwiększyć o 60 000 ton liczbę zdrowych, tj. odpowiadających kryteriom żywieniowym, wyborów wśród konsumentów (w stosunku do poziomu z 2019 r.).

Globalne cele zrównoważonego rozwoju ONZ

Globalne cele zrównoważonego rozwoju ONZ

Nabiał może być częścią zdrowej i pożywnej diety, dlatego wspieramy cele zrównoważonego rozwoju ONZ:

  • Nr 3 – Dobre zdrowie i samopoczucie dzięki dostarczaniu pożywnych produktów mlecznych.
  • Nr 12 – Odpowiedzialna konsumpcja i produkcja poprzez wspieranie krajowych wytycznych żywieniowych oraz odpowiednich wielkości opakowań i porcji.
  • Nr 17 – Współpraca na rzecz postawionych celów poprzez wspieranie wspólnych programów badawczych w dziedzinie żywienia.