Arla Cheddar 200 g

Arla Cheddar 200 g

Jeden z najbardziej lubianych serów na świecie. Jego nazwa pochodzi od jaskiń w miasteczku Cheddar, gdzie dojrzewał w naturalnym środowisku. Zachowuje delikatną równowagę słodkiego i aromatycznego smaku. Posiada równomierny, bladożółty kolor bez dziur. To cecha charakterystyczna tego sera, który produkowany jest bez dodatku barwników. Posiada uniwersalne zastosowanie: na deskę serów, do pieczywa i dań na ciepło.

Wartości odżywcze

Składniki

mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna.

Wartości odżywcze

Energia
w 100 g 1725 kJ / 416 kcal
Tłuszcz
w 100 g 35 g
;w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w 100 g 22 g
Węglowodany
w 100 g 0,5 g
;w tym cukry
w 100 g 0,5 g
Białko
w 100 g 25 g
Sól
w 100 g 1,8 g