Arla Cheddar 200 g
Jeden z najbardziej lubianych serów na świecie. Jego nazwa pochodzi od jaskiń w miasteczku Cheddar, gdzie dojrzewał w naturalnym środowisku. Zachowuje delikatną równowagę słodkiego i aromatycznego smaku. Posiada równomierny, bladożółty kolor bez dziur. To cecha charakterystyczna tego sera, który produkowany jest bez dodatku barwników. Posiada uniwersalne zastosowanie: na deskę serów, do pieczywa i dań na ciepło.
Wartości odżywcze
Składniki
mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna.
Wartości odżywcze
|
Energia
w 100 g
1725 kJ / 416 kcal
|
|
Tłuszcz
w 100 g
35 g
|
|
;w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w 100 g
22 g
|
|
Węglowodany
w 100 g
0,5 g
|
|
;w tym cukry
w 100 g
0,5 g
|
|
Białko
w 100 g
25 g
|
|
Sól
w 100 g
1,8 g
|