Castello Ser pleśniowy Danablu 50+ 100 g

Castello Ser pleśniowy Danablu 50+ 100 g

Stanowczy i wyrazisty, słonawy smak połączony z intensywnym aromatem sera pleśniowego. Wytwarzany na bazie naturalnych składników. Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie.

Castello® to bogactwo smaku i aromatu, które wydobyć można na wiele sposobów i przy rozmaitych okazjach. Eleganckie koreczki koktajlowe na elitarnym przyjęciu, pikantne ciasteczka serowe podawane do drinków czy aromatyczne naleśniki z rukolą i stopionym Castello® to tylko kilka możliwości, które daje ten wyśmienity ser.

Warto podkreślić, iż sery te wyśmienicie nadają się do potraw na gorąco – takich jak sosy, dipy, makarony, a także zapiekane dania. Każdej potrawie nadadzą wyrazistości smaku i aromatu.

Wartości odżywcze

Składniki

mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka i lipaza mikrobiologiczna, kultury pleśniowe, stabilizator: chlorek wapnia.

Wartości odżywcze

Energia
w 100 g 1415 kJ / 341 kcal
Tłuszcz
w 100 g 29 g
;w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w 100 g 18 g
Węglowodany
w 100 g 0,5 g
;w tym cukry
w 100 g 0,5 g
Białko
w 100 g 20 g
Sól
w 100 g 3,3 g