Castello Ser pleśniowy Danablu 50+ tradycyjny 1,5 kg
Stanowczy i wyrazisty, słonawy smak połączony z intensywnym aromatem sera pleśniowego. Wytwarzany na bazie naturalnych składników. Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie.
Castello® to bogactwo smaku i aromatu, które wydobyć można na wiele sposobów i przy rozmaitych okazjach. Eleganckie koreczki koktajlowe na elitarnym przyjęciu, pikantne ciasteczka serowe podawane do drinków czy aromatyczne naleśniki z rukolą i stopionym Castello® to tylko kilka możliwości, które daje ten wyśmienity ser.
Warto podkreślić, iż sery te wyśmienicie nadają się do potraw na gorąco – takich jak sosy, dipy, makarony, a także zapiekane dania. Każdej potrawie nadadzą wyrazistości smaku i aromatu.
Wartości odżywcze
Składniki
mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka i lipaza mikrobiologiczna, kultury pleśniowe, stabilizator: chlorek wapnia.
Wartości odżywcze
|
Energia
w 100 g
1653 kJ / 400 kcal
|
|
Tłuszcz
w 100 g
37 g
|
|
;w tym kwasy tłuszczowe nasycone
w 100 g
23 g
|
|
Węglowodany
w 100 g
0,5 g
|
|
;w tym cukry
w 100 g
0,5 g
|
|
Białko
w 100 g
17 g
|
|
Sól
w 100 g
3,2 g
|