Babeczki z bekonem i serem cheddar
40 min
Zapoznaj się z naszym przepisem na babeczki z bekonem i serem cheddar. Oto idealne połączenie słonego smaku bekonu i kremowego cheddara.
Szukasz czegoś smakowitego do pudełka z drugim śniadaniem? Proponowane wytrawne babeczki są świetne zarówno na ciepło, jak i zimno. Można upiec większą ich ilość i zamrozić, aby zawsze mieć pod ręką coś dobrego na śniadanie lub lunch.
Instrukcje
Składniki
Bekonu
|
150 g |
---|---|
Mleka
|
200 ml |
Jajka
|
2 |
Mąki
|
ok. 1½ szklanka |
Cukier
|
1 łyżeczka |
Proszek do pieczenia
|
1 łyżeczka |
Sól
|
½ łyżeczka |
Cukinia (ok. 200ml startej)
|
½ |
150 g |
Twist
Wybieraj różne rodzaje mąki, zależnie od upodobań, stosując mieszankę mąki białej, z pełnego przemiału lub nawet bezglutenowej.
|
---|
Porcja
Babeczki możesz podawać bez dodatków lub z zieloną sałatą.
|
---|