SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z KOPERKIEM

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z KOPERKIEM

25 min
https://www.arla.pl/przepisy-/salatka-ziemniaczana-z-koperkiem/

Instrukcje

  • Gotuj ziemniaki w dużym garnku z wrzącą wodą przez 10–15 minut lub do momentu, aż będą prawie miękkie. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
  • W międzyczasie w małej misce lub słoiku wymieszaj oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, koperek, natkę pietruszki i dymkę. Dopraw solą i świeżym czarnym pieprzem.
  • Polej ziemniaki dressingiem, a następnie delikatnie wmieszaj ser Apetina® z suszonymi pomidorkami.
  • Rozłóż szpinak na 4 talerzach, na wierzch połóż sałatkę ziemniaczaną z serem Apetina®. Podawaj od razu.

Składniki

Małych młodych ziemniaków, przekrojonych na pół
1 kg
Oliwy z oliwek
2 łyżki
Octy jabłkowego
2 łyżki
Świeżego koperku
2 łyżki
Natki pietruszki, grubo posiekanej
2 łyżki
Dymki, drobno posiekane
2
200 g
Szpinaku
200 g