Sałatka po meksykańsku z czarną fasolą, limonką i serem Apetina Mango & Chilli

Sałatka po meksykańsku z czarną fasolą, limonką i serem Apetina Mango & Chilli

15 min
Sałatka, która cieszy oko i podniebienie. Dzięki niej życie nabierze zarówno koloru, jak i smaku. PS Jest też szybka i łatwa w wykonaniu! Jak tu jej nie kochać?
https://www.arla.pl/przepisy-/saatka-po-meksykasku-z-czarn-fasol-limonk-i-serem-apetina-mango--chilli/

Instrukcje

  • Wymieszaj wszystkie składniki i ułóż na dużym półmisku.
  • Posyp orzeszkami ziemnymi, serem i kolendrą.
  • Sałatka gotowa do podania!

Składniki

Ogórki z usuniętymi nasionami, pokrojonego na kawałki o kształcie półksiężyca
250 g
Ananasa pokrojonego na małe kawałki (opcjonalnie – gril-lowanego)
250 g
Pomidory koktajlowe przekrojonych na pół – użyj różnych, aby sałatka była kolorowa
250 g
Czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki
1
Gotowanej czarnej fasole
250 g
Limonka
Sok i skórka z 1
Sól
1 łyżeczka
Świeżo zmielony czarny pieprz
Topping
Grubo posiekanych orzeszków ziemnych
1
Garść świeżej kolendra
Twist
Sałatkę podawaj z tacosami lub nachosami, guacamole i/lub szarpanym kurczakiem albo fal-afelami.