Sałatka po meksykańsku z czarną fasolą, limonką i serem Apetina Mango & Chilli
15 min
Sałatka, która cieszy oko i podniebienie. Dzięki niej życie nabierze zarówno koloru, jak i smaku. PS Jest też szybka i łatwa w wykonaniu! Jak tu jej nie kochać?
Instrukcje
Składniki
Ogórki z usuniętymi nasionami, pokrojonego na kawałki o kształcie półksiężyca
|
250 g |
---|---|
Ananasa pokrojonego na małe kawałki (opcjonalnie – gril-lowanego)
|
250 g |
Pomidory koktajlowe przekrojonych na pół – użyj różnych, aby sałatka była kolorowa
|
250 g |
Czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki
|
1 |
Gotowanej czarnej fasole
|
250 g |
Limonka
|
Sok i skórka z 1 |
Sól
|
1 łyżeczka |
Świeżo zmielony czarny pieprz
|
Topping
Grubo posiekanych orzeszków ziemnych
|
|
---|---|
1 | |
Garść świeżej kolendra
|
Twist
Sałatkę podawaj z tacosami lub nachosami, guacamole i/lub szarpanym kurczakiem albo fal-afelami.
|
---|