Wyśmienity sernik z jagodami i migdałowym spodem
30 min
Zaskocz znajomych cudownie pachnącym, świeżym sernikiem.
Instrukcje
Porady
Kluczem do jedwabiście delikatnego sernika jest gładkie ciasto. Aby to osiągnąć, przed rozpoczęciem pieczenia upewnij się, że serek śmietankowy i jajka osiągnęły temperaturę pokojową. Dzięki temu składniki dokładnie się wymieszają i powstanie idealnie kremowy sernik bez grudek.
Składniki
200 g | |
200 g | |
Migdały
|
50 g |
Ciastka digestive (ok. 150 g)
|
10 |
Masła
|
75 g |
Śmietany kremówki (38% tłuszczu)
|
150 ml |
Jajka
|
2 |
Cytryna
|
skórka z ½ |
Cytryna
|
sok z ½ |
Cukierków
|
200 g |
Stołowe mąki
|
4 łyżki |
Jagody
|
150 g |
Twist
Ser Apetina Classic w kostkach w zalewie solankowej łagodzi słodki smak deseru za sprawą swojego lekko słonawego smaku.
|
---|
Porcja
Sernik podawaj schłodzony, ponieważ niska temperatura sprawi, że zarówno spód, jak i masa serowa będą bardziej kruche.
|
---|