Czerwona papryka faszerowana
40 min
Czerwona podłużna papryka ma piękny kolor i kształt. Można ją po prostu pokroić na sałatkę i zjeść w takiej postaci. Ale jeśli poświęcisz odrobinę wysiłku, by nadziać ją farszem i upiec w piekarniku, to otrzymasz prawdziwą bombę niesamowitych smaków.
Można podawać ją jako przystawkę z dowolnym rodzajem mięsa albo jako samodzielne danie wegetariańskie w towarzystwie świeżej sałaty. Kostki serowe z chilli świetnie komponują się z orzechowym smakiem kaszy gryczanej i do doprawienia farszu możesz wykorzystać całą zalewę olejową z opakowania. Na górze ułóż warstwę mozzarelli.
Instrukcje
Składniki
Podłużne czerwone papryki
|
2 |
---|---|
Kasza gryczana
|
1 dl |
Wody
|
3 dl |
Czerwona cebula
|
1 |
Pomidory
|
2 |
100 g | |
100 g | |
Sól, czarny pieprz
|
Twist
Poeksperymentuj z różnymi przekąskami Snack i ulubionymi warzywami.
|
---|
Porcja
Podawaj z sałatką i/lub mięsem, jakie lubisz.
|
---|