Pierogi ravioli
1 h
Pierogi à la ravioli - polska klasyka w nowej odsłonie. Tradycyjny farsz ziemniaczany w nowej wersji z pokruszonym serem Apetina, zamknięty w formie ravioli i podawany z gęstym, kremowym sosem pomidorowym.
Instrukcje
Składniki
Ciasto makaronowe
Mąki
|
400 g |
---|---|
Jajka
|
4 |
Mąka z pszenicy durum do wałkowania ciasta
|
Nadzienie
Obranych i pokrojonych ziemniaki do pieczenia
|
500 g |
---|---|
Obrana i drobno posiekana cebula
|
1 |
Oliwy z oliwek
|
3 łyżki |
200 g | |
Sól i pieprz
|
|
Spora szczypta gałki muszkatołowa
|
|
Posiekane liście świeża bazylia (opcjonalnie)
|
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy (400 g)
|
1 puszka |
---|---|
Posiekany ząbek czosnek
|
1 |
Oliwa z oliwek
|
½ dl |
Płatek chili
|
½ łyżeczka |
Suszonego oregano
|
1 łyżka |
Sól i pieprz
|
|
Szczypta cukry
|
|
Świeża bazylia (opcjonalnie)
|