Zielone tostady
15 min
Szukasz smakowego urozmaicenia w swojej kuchni? Poznaj przepis na zielone tostady. Podpowiemy Ci, jak je przygotować i jak podawać. Sprawdź!
Tostady to jedna z tych meksykańskich pyszności, które je się palcami. Robi się je bardzo szybko, zwłaszcza jeśli użyje się gotowej smażonej fasoli (frijoles refritos), mieszanki sałat i kupnej salsy. Tak, możesz sobie na to pozwolić! Nie zawsze trzeba wszystko przyrządzać od podstaw. Biały ser to świetna alternatywa dla prawdziwego meksykańskiego sera, który trudno dostać w naszych stronach. Meksykanie lubią posypywać jedzenie odrobiną pokruszonego sera, ale co tam, czasem można zaszaleć. Smak tylko na tym zyska!
Instrukcje
Składniki
Tortilli kukurydzianych
|
8 |
---|---|
Olej do smażenia o neutralnym smaku
|
|
Smażonej fasole
|
2 puszki |
Mieszanki sałata
|
½ l |
Awokado
|
2 |
200 g | |
Zielonego sosu salsa
|
200 ml |
Świeża kolendra
|
|
Limonki
|
2 |
Twist
Biały ser nadaje słonawy smak i kremową konsystencję chrupkiej i świeżej tostadzie.
|
---|
Porcja
Niech każdy skomponuje swoją własną! Podaj chrupkie tortille i niech każdy bierze dodatki z oddzielnych miseczek.
|
---|