Zupa z buraczków z kleksem śmietankowym
50 min
Mamy idealną propozycję na jesienne chłody! Oto pyszna zupa z buraczków z kleksem kremowej fety. To dzięki niej potrawa zyskuje słonawy posmak.
Instrukcje
Składniki
Zupa z buraczków:
Opłukanych i nieobranych buraki
|
6 |
---|---|
Szalotki
|
6 |
Oliwa z oliwek
|
1 łyżka |
Bulionu drobiowego lub warzywnego
|
1½ l |
Cytryna
|
sok z ½ |
Śmietany
|
2 łyżki |
Sól i pieprz
|
|
Świeża pietruszka
|
Kremowy kleks do dekoracji:
Śmietany
|
100 ml |
---|---|
100 g |
Twist
Możesz dodać nieco imbiru, jeżeli lubisz ten smak!
|
---|
Porcja
Podawaj ze świeżym pieczywem.
|
---|